Pletykafészek

7 módszer, hogy szinte örökké fiatal maradjon a bőröd

Most pedig nézzük meg, hogy milyen módszereket érdemes alkalmazni annak érdekében, hogy a bőröd a lehető leghosszabb ideig megőrizze fiatalos rugalmasságát és fényét! 

Arctisztítási rutin

Aki rád néz, először az arcodat látja meg, ezért nagyon nem mindegy, hogyan bánsz vele. Figyelj oda arra, hogy minden nap alaposan tisztítsd meg, tonizáld, majd hidratáld! Ha hölgyként olvasod ezt: azt már mondanunk sem kell, hogy soha ne feküdj le aludni sminkben!

Anti-aging termékek

Mind az arcodon, mind a tested többi részén – például a kezeiden – érdemes anti-aging termékeket alkalmaznod. Ezek nemcsak a ráncok képződését mérsékelik, de segíthetnek a pigmentfoltok ellen is, amelyek szintén öregítenek. Azt már a fenti felsorolásból tudod, hogy milyen hatóanyagokat kell keresned az arc- és testápolókban!

Fényvédő

A tudósok nem győzik hangsúlyozni, hogy (ma már) mennyire káros hatása van a napból érkező UV-sugaraknak. Mégis: kevesen használnak fényvédőt nap mint nap. Pedig egy jó minőségű fényvédő krém mindennapi használata kulcs a fiatal bőrhöz!

Kollagénital

Most pedig térjünk át a belsőleg alkalmazandó módszerekre! A fiatal bőrt ugyanis elsősorban úgy érheted el, hogy a szervezetedben indítasz el változásokat. Ehhez pedig tökéletes választás a kollagén ital! Ez olyan I-es típusú kollagént tartalmaz, ami a bőrünkben található kollagén nagy részét alkotja. Emellett van benne B6-vitamin is, ami hozzájárul az energiatermelő folyamatokhoz, valamint a fehérje- és szénhidrát-anyagcserét. Azt pedig már mondanunk sem kell, hogy miért szuper összetevő a kollagén!

Elegendő folyadék

A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztást már évek óta hajtogatják a szakértők. És nem véletlenül! Ha eleget iszol, – napi 2-2,5 litert –, akkor a bőröd hidratáltabb, rugalmasabb lesz, elkerülheted a fáradt, petyhüdt, barázdás, fakó bőrfelszínt. Nem is beszélve arról, hogy beindul az anyagcseréd, sőt még a keringésednek is jót tesz.

Megfelelő táplálkozás

Ahogyan táplálkozol, az előbb vagy utóbb megmutatkozik a bőrödön, ezért nem tekinthetsz el tőle, ha a fiatal bőr titkát keresed. Fogyassz friss, egészséges ételeket, sok zöldséget és gyümölcsöt: meglátod, a sok-sok vitamin hamar kiütközik majd a bőrödön is!

Ezt kerüld el a fiatal bőrért!

Azt se felejtsd el, hogy jó néhány olyan tényező van, ami kifejezetten rosszat tesz, ha fiatalos bőrre vágysz. Hiába iszol ugyanis jó minőségű kollagénitalt és hiába figyelsz oda a folyadékfogyasztásra, ha mellette károsítod is a bőrödet. Ennek egyik módja például a dohányzás, ami köztudottan hamar ráncossá és fakóvá teszi az bőröd. A passzív, mozgásszegény életmód sem jó út: mozdulj meg, légy a természetben a friss levegőn! Ezzel nemcsak a testednek teszel jót, de még a stressz-szintedet is csökkenhet. Az álmatlan, nyugtalan éjszakák is elmélyíthetik a ráncaidat, ezért fontos, hogy meglegyen a pihentető, nyolcórás alvás!

Tegyél magadért!

A fent felsorolt módszerek nemcsak azért szuperek, mert ezek segítségével hosszabb ideig őrizheted meg a fiatalos külsődet. Azért is érdemes követni őket, mert így egy sokkal teljesebb, egészségesebb, aktívabb életet élhetsz! Hiszen tudod: nem minden a külső! (via bidista)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?