Pletykafészek

217-szer oltatta be magát koronavírus ellen – vajon mi lett vele?

Szűk két és fél év alatt összesen 217-szer vette fel a koronavírus elleni védőoltást egy 62 éves német férfi. Mindezt szándékosan, önként és személyes okokból tette, még fizetett is a vakcinákért.

Amikor híre ment ennek az igen erős túloltottságnak, tudósok is felkeresték, hogy megvizsgálhassák, milyen hatással volt mindez a szervezetére.

A férfi beleegyezett a vizsgálatokba, aktívan együttműködött a kutatókkal, megválaszolta a kérdéseiket, sőt még vért és nyálmintát is adott. Ő maga nem számolt be semmilyen nem kívánt mellékhatásról, rendellenességről, és a szakemberek sem találtak arra utaló nyomokat, hogy bármilyen kárt okozott volna ez a rengeteg ellenanyag.

Az elvégzett tesztek pedig azt is megmutatták, hogy emberünk egyáltalán nem esett át a Covid–19-en, nem kapta el a betegséget, ám minden kétséget kizáróan nem lehet igazolni az összefüggést, hogy ezt valóban a gyakori oltások miatt úszta-e meg.

Az viszont biztos, hogy növekedett szervezetében a releváns antitestek és T-sejtek száma. Arra ugyanakkor mindenképpen felhívták a figyelmet, hogy senki nem próbálja követni ezt a példát, ennyi oltásnak igazából nincs értelme sem. (via instylement.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények