Pletykafészek

A stressz szervezetre gyakorolt hatása

Van, amikor csak a szakember tud segíteni!

Van, akinek az, hogy kimegy a szabadba sétálni, másnak a futás, vagy éppen az, hogy lemegy az edzőterembe és ott a nagy súlyokkal kitombolja magát. Ilyenkor endorfin is szabadul fel a szervezetben, ami szintén segít a stressz leküzdésében” – emelte ki az egyik stresszoldó megoldást Horti Csenge.

A szakember szerint szintén fontos a mindennapi stresszkezelésben, hogy ne engedjük el az „énidőt”. A rohanó világban sajnos ugyanis egyre ritkábban jutunk el odáig, hogy saját magunkra szánjunk egy kis időt, pedig ilyenkor nem kell több órára gondolnunk.

„Már az is elég lehet, ha a reggeli rutinunkba bevezetjük, hogy csendben, nyugalomban isszuk meg a kávénkat és közben befelé figyelünk. Ez az öt–tíz perc is sokat tud számítani. De este is fontos a levezetés, hisz a szervezetünknek időt kell adnunk, hogy meg tudjon nyugodni” – tette hozzá a masszőr.

Sokaknak az életében eljöhet az a pont, hogy az otthoni technikák már kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy levezessék a stresszt, ilyenkor pedig külső segítségre van szükség. A feszültség oldásában ugyanis egy tapasztalt szakember nagyon sokat tud segíteni.

„Egy masszőr, egy fodrász vagy egy kozmetikus felér egy jó pszichológussal is. Egy jó masszőr azonban nem csak a testet nézi, hanem holisztikusan az egész embert, és azt keresi, hogy a testi problémák hogyan kapcsolódnak a lelki dolgainkhoz.

Ezt sokan nem veszik elég komolyan sem átlagemberként, sem pedig szakemberként. Sokszor találkozom olyan esettel, amikor valakinek fáj a háta, és egy egyszerű, félórás hátmasszázst szeretne, ezzel azonban nem fogjuk hosszú távon megoldani a problémáját. Az állapotfelmérés többek között azért fontos, mert meg tudjuk nézni, hogy honnan indulhat az a hátfájás, a legtöbb esetben ugyanis az eredeti gócpont nem ott van, ahol a panaszok jelentkeznek” – tette hozzá a szakember.

Horti Csenge többféle masszázs ötvözetét alkalmazza, amiben benne van többek között a klasszikus svédmasszázs, gyógymasszázs-elemek, a fascia kezelés és a triggerpont-terápia is.

„A triggerpont-terápia azért nagyon fontos, mert ilyenkor kezeljük a kialakult blokkokat, de az akupresszúrás pontokkal is nagyon sok mindent fel tudunk oldani. A lapocka környékén például van egy pont, ami sajnos nagyon sokaknak be van merevedve, ez pedig az önszeretet pontja.

Ahogy haladunk a kezelésekkel, egyre nagyobb önbizalomra tehet szert az illető, annak köszönhetően, hogy ezt a részt stimuláljuk” – fejtette ki az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, Megbízható Vállalkozás címet és Turul-díjat is elnyert központ tulajdonosa.

A masszőr azt is elárulta, hogy az új, a XII. kerület központi részén nyíló nagyobb központjukban a szolgáltatásaik hamarosan kibővülnek, és a március elején nyíló központban a kutyával asszisztált foglalkozások mellett számos egyéb új kezelésre is bejelentkezhetnek a felnőttek és a gyerekek is. (via magyarhirlap.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények