Belföld

Vizsgálatot indított az EU, mert amióta Rogán alá tartozik a KSH, gyanús adatokat közöl az inflációs adatokról

Vizsgálatot indított az EU statisztikai hivatala a Rogán Antal propagandaminiszter felügyelete alá került Központi Statisztikai Hivatal ellen, mert az Eurostat gyanúsnak találta, hogy a KSH által közölt hivatalos magyar infláció hirtelen egyszámjegyű lett, sőt a gáz és az áram árának jelentős csökkenését mutatta, ami nem egyezik sem a hétköznapi tapasztalattal, sem az ismert árakkal – tájékoztatta a Közbeszédet Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.

A Demokratikus Koalíció szerint a KSH hazugságai nem állíthatják meg az orbáni inflációt, mert arra csak a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulata képes a kormányváltás után.

Molnár Csaba közleményében elmondta, amíg Orbán Viktor kormánya van hatalmon, csak rezsiemelés, benzináremelés és élelmiszer-áremelés vár a gürcölő magyarokra, hiába hazudik egyszámjegyű inflációt a Rogán Antal által kézivezérelt statisztikai hivatal.

Ismertette, hogy a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után az orbáni rezsiemelés és megszorítások eltörlésével, az euróbevezetés céldátumának kijelölésével fogja letörni az orbáni inflációt.

Áremelések helyett európai béreket és nyugdíjakat, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarnak.

Címlapkép: Kovács Tamás/MTI

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük