Pletykafészek

Visszaléphetnek a múltba a Samsung okosórái

Ezúttal talán jobb lenne nem utánozni az Apple termékét.

Belsős forrásokra hivatkozva váratlan pletykával állt elő a SamMobile, információi szerint a Samsungnál megfontolás alatt áll az okosóráinak négyszögletes kijelzőkre való visszaállítása. A nagy gyártók közül mára az Apple maradt az egyetlen, amely nem állt át a kerek számlapra, noha látszólag a fogyasztók többsége esztétikai okból ezt a kinézetet preferálja, még ha a négyszögletes kijelzőn egyszerűbb is elolvasni az értesítéseket.

A Samsung már egy évtizede kerek kijelzős okosórákat készít, csak a korai Galaxy Gear, Galaxy Gear 2, továbbá a Gear Live modelleken használt négyszögleteseket. A régi típusú kijelzőre való visszaállás további negatívuma, hogy a gyártónak meg kellene szabadulnia a kijelző körüli forgatható kerettől, amely megkönnyíti az okosóráinak kezelését.

A kerettől való elbúcsúzás nem új ötlet a gyártó részéről, a Galaxy Watch 5-ről lehagyta a tekerőt, de a vevők panaszaira kénytelen volt visszahozni azt az éppen legújabb Galaxy Watch 6 modellen.

A SamMobile értesülései alapján erős a gyanú, hogy az idén érkező Galaxy Watch 7 még kerek kijelzővel jöhet, a szögletesre való visszatérés későbbi tervnek hangzik, már ha megvalósul. (via origo.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények