Belföld

„Védjük meg a magyarok pénzét” – Korrupcióellenes kezdeményezést indít a Mindenki Magyarországa Néppárt + VIDEÓ

„Beszéljünk végre a valódi kérdésekről! Míg a Fidesz a “nemzeti konzultációi” során is manipulálja a magyar választókat, addig a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) olyan valós ügyekben kéri ki a választók véleményét, amelyek nézete szerint nagyban felelősek azért, hogy a társadalom morális állapota rosszabb a ’89-es rendszerváltás előttinél, az ország pedig ennek következtében az Európai Unió második legszegényebb országa lett” – tájékoztatta a fejleményekről elsőként a Közbeszédet a Mindenki Magyarországa Néppárt sajtóosztálya.

A Mindenki Magyarországa Néppárt ezért korrupcióellenes kezdeményezést indít, amelynek első lépéseként a magyar emberek véleményét kérik ki a hazai korrupciós helyzetről. A Márki-Zay Péter által vezetett párt az online konzultációt (https://konzultacio.mmnp.hu/konzultacio) követően szakértői csoportokban dolgozza ki antikorrupciós programját, a tájékoztatás szerint bevonva a munkába szakértőket és jogászokat is.

Antikorrupciós programjukat a jövő februári kongresszusunkon mutatják be. Szeretnék radikális lépésekkel elejét venni, ahogy fogalmaztak “majd felszámolni a politikát és a társadalom egészét átszövő, megbénító és lehúzó hazai korrupciónak, amelyhez sajnálatosan teret az elmúlt 30 év kormányai nyújtottak, és amelyet a Fidesz hatalmi visszaéléseivel és sok esetben maffiára hasonlító módszereivel fejlesztett tökélyre”.

Kijelölt céljuk, hogy átfogó, szigorú; politikusok, közszereplők tekintetében különösen szigorú törvények és cselekvési programok születhessenek, amelyek garanciái lehetnek az elkövetővel szembeni pártatlan, nyilvános eljárásnak, illetve jelentős visszatartó erőt jelentsenek még a korrupció gondolatától is.

A Mindenki Magyarországa Néppárt szerint, “az a hatalom, rendszer, amely saját népe javait intézményes keretek közt fosztogatja, dézsmálja és sajátítja ki, erkölcsileg alkalmatlan és méltatlan arra, hogy egy ország, egy nemzet vezetője lehessen”. Továbbá “akik vezetőkként korrupciós tevékenységben vettek részt, vagy annak gyakorlatát hatalmukkal, befolyásukkal elősegítették, azoknak a jövőben vállalniuk kell tetteik súlyos erkölcsi, büntető- és polgári jogi következményeit”.

Mint fogalmaztak, “a Mindenki Magyarországa Néppárt és Mozgalom feladata lesz, hogy polgárainkkal, a civil társadalommal összefogva, visszavezesse Magyarországot a tisztesség útjára!”

Álláspontjuk szerint ehhez pedig új politikára, ahhoz új, a civil életben szakmailag már bizonyított és példát mutató emberekre, valódi rendszerváltásra, elszámoltatásra és politikai nagytakarításra lesz szükség.

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük