Gazdaság

Varga Mihály mai nagy bejelentése a 13. havi nyugdíjról

Az év eleje mindig izgalmas időszak a nyugdíjasok számára, és idén sem lesz ez másként Magyarországon. Varga Mihály pénzügyminiszter friss bejelentése szerint két héten belül érkezik a várva várt 13. havi nyugdíj és a februári ellátás, összesen több mint 1000 milliárd forint értékben.

A pénzügyminiszter Facebook-posztjában osztotta meg az örömteli hírt, miszerint a költségvetés kész állni a nyugdíjasok számára szóló kiegészítő támogatásokkal. A 13. havi nyugdíjakhoz szükséges 520,5 milliárd forintot a költségvetés biztosítja, így a februári ellátással együtt összesen 1041 milliárd forint érkezik a nyugdíjasokhoz.

Az év eleji pluszösszeg mindig jelentős segítséget jelent a nyugdíjasoknak, és az idei év sem kivétel. A közelgő kifizetés révén a nyugdíjasok átlagosan 460 ezer forinttal.

Ez az összeg jelentős tehermentesítést jelenthet a háztartásoknak, segítve a mindennapi kiadások fedezését és a szükséges kényelmi szolgáltatások igénybevételét.

Varga Mihály kiemelte, hogy tavaly 18,5 százalékkal emelték a nyugdíjakat, és idén további 6 százalékos emelést terveznek. Ez a folyamatos emelkedés a nyugdíjasoknak nyújtott támogatások stabilitását és fenntarthatóságát hangsúlyozza, miközben a kormány az idősebb generációk jólétére fókuszál.

Ezek az intézkedések hozzájárulnak a nyugdíjasok életszínvonalának növeléséhez, és a magyar kormány elkötelezettségét tükrözik az idősebb lakosság méltóságának és támogatásának biztosításában.

A friss bejelentés egyúttal lehetőséget teremt arra, hogy a nyugdíjasok bizakodva nézzenek elébe az évnek, és a következő két hét izgalmakkal teli várakozás elé nézzenek. (via tudásfája)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük