Belföld

Varga Judit üzent: Hosszú hallgatás után megszólalt Magyar Péterről

“Korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott” – írta rövid üzenetében a volt igazságügyi miniszter. Magyar a Facebookon reagált, számolt be róla a HVG.

Rövid üzenetben reagált Kaufmann Balázsnak, a 444 újságírójának Varga Judit volt igazságügyi miniszter.

Az újságíró még március 8-án kereste a kegyelmi botrány következtében visszavonult politikust, akinek volt férje, Magyar Péter politikai karriert indított, időközben pedig egy rendőrségi jelentésből egy vitájukra is fény derült.

Varga rövid üzenetében elhárította a megkeresést, és így fogalmazott:

Tisztelt Kaufmann Balázs!

Köszönöm szépen a lehetőséget, de inkább nem élek vele. Egyrészt, mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közéleti téma

– akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának – értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni;

másrészt, korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom.

Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom.

Megértését megköszönve, maradok tisztelettel:

Varga Judit

A hvg.hu hétfőn írt arról a rendőri jelentésről, amely Varga és Magyar egy házastársi veszekedéséről készült: A cikk megjelenését megelőzően a hvg.hu oknyomozó újságírója, Dezső András többször egyeztetett a birtokába került jelentésről Magyar Péterrel, végül maga Magyar volt az, aki Facebook-posztokban utalást tett a dokumentumra, illetve kollégánkra. (via Balramagyar)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények