Belpol

Orbán Viktor és Rogán Antal is reagált Magyar Péter állításaira

Orbán Viktor miniszterelnök és Rogán Antal is reagált Magyar Péter azon állításaira, amelyet a Diákhitel Központ korábbi vezetője a Völner-Schadl-ügyben fogalmazott meg. A kormányfő válaszában leszögezte: „tévésorozatokkal nem foglalkozom”.

A 444 munkatársai szombaton a Szabadság térre tartottak, ahol a 10 éve felállított megszállási emlékmű ellen zajlott tüntetés. Ekkor vették észre, hogy egy közeli étteremben Orbán Viktor miniszterelnök Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével beszélget.

A portál arra kérte a miniszterelnököt és a minisztert, hogy mondják el véleményüket Magyar Péter állításairól.

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjét szerdán hallgatták meg az ügyészségen, majd utána újságírók előtt a következő állításokat tette a Völner-Schadl-ügyben:

  1. Schadl György Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének embere volt.
  2. A kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés zajlik, és erről Völner Pált is tájékoztatták.
  3. Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat.

De én a miniszterelnök vagyok, kormányzati ügyekkel foglalkozom, tévésorozatokkal nem foglalkozom

– válaszolta Orbán Viktor.

Rogán Antal a 444 kérdésére azt mondta, hogy „végigment egy büntetőeljárás, az eredményét is látják”. Ezután a lap munkatársai azt mondták a miniszternek, hogy „az ő kabinetfőnöke szerepel a vádiratban, s egy bizonyos Tónit is emleget Schadl György”, majd feltették a kérdést, hogy rá utalt-e a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnöke.

Nem tudok ilyesmiről

– jegyezte meg Rogán Antal, a következő kérdésre pedig, hogy találkozott-e Schadl Györggyel, azt válaszolta: „soha”.

Schadl György letartóztatása előtt két nappal, 2021. november 3-án rendelték be Völner Pált a Karmelitába, ahol jelezhették neki, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen – állította cikkében a Telex.

Mint megírtuk, a lap szerint erre enged következtetni az is, hogy az államtitkár ezután megpróbálta megszakítani a kapcsolatot a végrehajtói kar vezetőjével. (via portfolio.hu)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények