Közélet

Újabb közbeszerzést írt ki a honvédség lélegeztetőgépekre

“Lehet ezt fokozni: A MAGYAR HONVÉDSÉG Egészségügyi Központja LÉLEGEZTETŐGÉPEKRE ÍRT KI KÖZBESZERZÉST! Értik? Miközben 16000 (!!!) lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni. Az külön bájos, hogy szeptember 22.-én indították meg az eljárást és október 3. az ajánlattételi határidő. Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet” – közölte Facebook posztjában Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

Hadházy hozzátette: “Mindenesetre meglepne, ha kínait vennének…Persze Abszurdisztánban minden előfordulhat és ez a közbeszerzés csak egy újabb bizonyíték arra, amit mindenki tud: a 16000 lélegeztetőgép 300 milliárdos megvásárlása a magyar történelem egyik legocsmányabb lopása volt” – írja.

A képviselő szerint “beismerése annak, hogy többnyire használhatatlan bóvli eszközöket (nagyrészt nem is lélegeztetőgépeket, hanem horkolásgátlókat!) vettünk méregdrágán. Ilyen szemszögből még pozitív hír is lehet ez a mostani vásárlás, legalább a Honvédkórházban valaki meg merte mondani, hogy bóvlival nem lesz hajlandó embereket altatni vagy intenzíven kezelni” – húzza alá.

Zárásként jelezte, “ha nem hiszi, itt a dokumentum arról, hogy Magyar Honvédség Egészségügyi Központja egyszerűsített, ún. DBR-beszerzést indított lélegeztetőgép vásárlás céljából.”

Kép: Pixabay

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük