Belföld

Történelmi rekord: Orbánék miatt év végére országosan 9000 kisbolt mehet csődbe

Újabb rekord dőlt meg az Orbán-kormány alatt: a KSH friss adatai szerint idén egy félév alatt kétszer annyi kisbolt zárt be, mint eddig egy év alatt összesen. Ez azt jelenti, hogy év végére akár 9000 kisbolttal kevesebb lehet az országban – tájékoztatta a Közbeszédet Dávid Ferenc, a DK gazdasági árnyékminisztere.

Az Árnyékkormány szerint ezzel Orbán megint a milliárdos elitnek kedvez, és a gürcölő magyarok, a kisboltosok és kisvállalkozók járnak rosszul.

Dávid Ferenc közölte, a multiknak adókedvezményeket adnak, a legkisebbeket pedig a sorsukra hagyják a megélhetési válság közepén. Ismertette: Európa-rekorder orbáni infláció, csökkenő reálbérek, 4500 bezárt kisbolt egy félév alatt: ez a 13 éven át tartó elhibázott gazdaságpolitika eredménye.

Hangsúlyozta, hogy Magyarországnak szociáldemokrata fordulatra van szüksége, hogy válság helyett európai jólétben éljünk: erre készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után.

Az Árnyékkormány gazdasági árnyékminisztere hozzátette, hogy mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, multiknak adott adókedvezmények helyett támogatásokat a kisvállaltoknak, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk – húzta alá.

Fotó: MTI

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?