Belpol

Tompos Mártont próbálta meg lejáratni a fideszes államtitkár, de visszanyalt a fagyi

Olyan lejárató videót tett közzé Tompos Mártonról, a Momentum frakióvezető-helyetteséről Menczer Tamás, külügyi államtitkár, amelyben végül saját magát hozza kellemetlen helyzetbe a fideszes politikus.

Menczer egy januári – Tompossal folytatott – vitájukból vágott ki egy részletet, amelyben a Momentum politikusa azt mondja, hogy Oroszországnak már csak egy támadásra van ereje. Mint ismert, az orosz-ukrán háborúban az orosz hadsereg valóban hosszabb ideje nem tudott támadást indítani, jelenleg védekezésre vannak kényszerítve. Tompos Márton szavait most Menczer úgy próbálta meg keretezni, hogy Tompos szerint Oroszország hamarosan térdre rogy, azonban ez sem a vitán, sem Menczer videójában nem hangzik el.

„Azért az új színt, hogy amikor államtitkár úr egy vaskosat hazudik rólam, azzal még utána büszkélkedik is a Facebookon. Segítek: én azt mondtam, hogy Oroszországnak már csak egy támadásra van ereje. Ez tökéletesen bejött, Oroszország azóta csak védekezik. Nem azt mondtam, hogy Oroszország térdre fog rogyni, azt meg pláne nem, hogy vége lesz a háborúnak, hanem hogy egy támadásra (!) van már csak ereje az agresszornak. Meglep, hogy egy államtitkárnak ezt magyarázni kell…” – írja a Momentum politikusa az államtitkár videójára reagálva kommentben.

Kép: Balogh Zoltán/MTI

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük