Külföld

Többen meghaltak az orosz hadsereg támadásában Herszon megyében és a Donyecki területen

Az elmúlt 24 órában, az orosz hadsereg támadásai során két ukrán civil meghalt és 22 másik megsebesült Herszon megyében és a Donyecki területen – számolt be hétfőn az Ukrainska Pravda című ukrán lap a weboldalán.

Herszon régióban egy ember meghalt, további 18 megsebesült, köztük 2 gyermek. A Donyecki területen az orosz erők vasárnap Konsztantyinovka falu 4 lakosát sebesítették meg. A Harkivi területen lévő Volcsanszkban egy nő meghalt.

Herszon régiót az elmúlt 24 órában az orosz hadsereg 53 alkalommal támadta, az orosz hadsereg a térség településeinek lakónegyedeit, egy herszoni parkolót, továbbá egy kritikus infrastrukturális létesítményt, valamint a Herszoni járás egy templomának területét találta el.

Roman Mrocsko, a déli Herszon város katonai adminisztrációjának vezetője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról tájékoztatott, hogy éjjel az orosz csapatok csapást mértek Herszonra, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának műveleti adatai szerint az elmúlt 24 órában az orosz hadsereg mintegy 350 katonát, 2 harckocsit, 3 páncélozott harcjárművet, 1 tüzérségi rendszert és 1 légvédelmi járművet veszített az Ukrajna elleni háborúban.

Kép: DPA

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük