Külpol

Több rendőr meghalt egy lövöldözésben + VIDEÓ

Egy körözött férfi elfogására készültek.

Négy rendőr életét vesztette, négy másik pedig megsebesült egy lövöldözésben hétfőn, amikor egy körözött férfi elfogására készültek az Egyesült Államok délkeleti részén, Észak-Karolina államban.

Johnny Jennings helyi rendőrfőnök újságíróknak arról számolt be, hogy a rendőröket lövések érték, amikor a lőfegyver illegális birtoklása miatt elítélt férfi letartóztatására készültek Charlotte városban.

A rendőrök viszonozták a tüzet, és halálos lövést adtak le a gyanúsítottra, mielőtt további lövésekkel szembesültek a házból. Egy 17 éves fiút és egy nőt őrizetbe vettek – tette hozzá. “Charlotte városának és a rendőri hivatásnak egy abszolút tragikus napjaként” jellemezte a történteket a rendőrfőnök.

Legalább egy gyanúsítottat holtan találtak az ingatlan hátsó udvarán, miután a rendőrök viszonozták a tüzet – írta a Charlotte-Mecklenburg-i rendőrség az X közösségi oldalon a mintegy három órán át tartó összecsapást követően.

Joe Biden amerikai elnök “részvétét és támogatását” fejezte ki – tájékoztatott a Fehér Ház. Merrick Garland igazságügyi miniszter pedig nyilatkozatában “megdöbbenésének” adott hangot.

Fotó: Pixabay