Külföld

Titokzatos fenyegetést kapott a párizsi Louvre múzeum, biztonsági okokból kiürítették és bezárták az intézményt

Biztonsági okokból kiürítették és bezárták szombaton a párizsi Louvre múzeumot, miután az intézmény írásos fenyegetést kapott.

A múzeum a közösségi oldalán bejelentette a kiürítést, a fenyegetéssel kapcsolatban azonban nem szolgált további részletekkel.

A BFMTV műsorszolgáltató rendőrségi forrásokra hivatkozva bombafenyegetésről számolt be. A múzeumból a látogatókon kívül a teljes személyzetnek is távoznia kellett, összesen 15 ezer embernek.

Az evakuálást azt követően rendelték el az illetékesek, hogy a francia kormány országszerte megemelte a készültségi szintet, és hétezer katonával erősítette meg a biztonsági erőket a pénteki iskolai támadás miatt.

A terrorelhárító Sentinelle egységhez tartozó katonák országszerte bevethetők hétfőig, illetve további utasításig – közölte az Elysée palota.

Egy iszlamista férfi az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában ölt meg késsel egy tanárnőt, további két embert pedig megsebesített, mielőtt elfogták.

A Louvre kommunikációs szolgálata közölte, hogy a múzeumban nem történt semmilyen incidens, senki nem sérült meg.

A múzeum kiürítését az egész intézmény területén megszólaló riasztók jelezték. A rendőrség minden oldalról kordonnal zárta le a Louvre épületét, miközben a látogatókat kiterelték.

A Louvre-ban, ahol többek között Leonardo da Vinci remekműve, a Mona Lisa látható, napi 30-40 ezer látogató fordul meg.

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük