Pletykafészek

Te köztük vagy? 10 vezetési hiba, amit a legtöbb autós elkövet!

Nap, mint nap számtalan baleset történik az országutakon, melyek nagyrészt a figyelmetlenség miatt következnek be. Ha óvatosan, és a szabályokat betartva vezetnénk, nagymértékben meg tudnánk előzni a baleseteket!

1.Ittas vezetés

Sajnos nagyon sokan ülnek be úgy az autóba, hogy alkoholt fogyasztottak. 1-2 sör sem megengedett, hiszen ez már módosíthatja az ítélőképességet, és a tudatállapotot. Napi rendszerességgel követel emberáldozatot a meggondolatlan, alkohol befolyása alatt álló vezetés.

2.SMS

Vezetés közbe soha ne írjunk SMS-t, sőt a legjobb, ha egyáltalán nem használjuk a telefonunkat. Ha mégis halaszthatatlan ügyet kell elintéznünk, húzzunk félre, és úgy írjunk SMS-t.

3.Felfokozott érzelmi állapot

Agresszív-, vagy felfokozott érzelmi állapotban ne vezessünk. Ilyenkor az ember hajlamosabb gyorsabban vezetni, és akár meggondolatlanul is cselekedhetünk.

4.Gyerekszék

Nagyon sok végzetes baleset amiatt következik be, mert a szülők nem tartják fontosnak a gyerekülés, és a biztonsági öv használatát. Már egy kisebb baleset esetében is életeket menthet egy biztonságos gyerekülés.

5.A megengedett sebesség

A közlekedési szabályokat nem hiába találták ki. Bizonyos helyeken nagyonis indokolt a megengedett sebesség betartása.

6.Időjárási viszontagságok

A köd, eső, havazás nagyban befolyásolhatja az utazás biztonságát. Ha nem vagyunk meggyőződve róla, hogy biztonságos az út, akkor mindenképp nagyon lassan haladjunk, vagy el se induljunk otthonról. Télen használjunk megfelelő gumikat.

7.Biztonsági öv

A legvégzetesebb hiba, biztonsági öv nélkül vezetni. Bizonyos helyzetekben csak azon múlnak emberi életek, hogy használtak-e biztonsági övet, vagy sem.

8.Rossz szemüveg

Soha ne vezessünk lejárt kontaktlencsével, vagy rossz szemüveggel. A homályos látás nagyon veszélyes lehet.

9.Fáradtság

Nincs olyan fontos dolog, amely miatt fáradtan is autóba kellene üljünk. Pihenjünk előbb egy keveset, és csak utána vezessünk. Ha kell, húzzunk félre az útszélére, és aludjunk egyet.

10. Elhanyagolt autó

Veszélyes lehet, ha nem ellenőriztetjük időnként az autónk állapotát. Ha nem fog rendesen a fék, vagy baj van a sebességváltóval nem fogunk tudni biztonságosan közlekedni. (via tudasfaja.com)

Fotó: Freepik

 

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények