Belföld

Tavaszias idővel robban be a március

Március első hétvégéjén is folytatódik a tavaszias, kellemes időjárás, csak néhol növekszik meg a felhőzet és ezekben a gócokban a szél is megerősödik. Ettől függetlenül az ország legnagyobb részén 12–19 fok közötti, a szokásosnál jóval enyhébb hőmérsékleteket mérhetünk majd. Eső csak elszórtan valószínű az ország északi felén – írja az index.hu.

Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12–19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Péntek délelőtt még erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól délnyugat felől csökken a felhőzet, és a déli tájakon több órára kisüt a nap, de az északi területeken egész nap felhős marad az idő. Dél felől csapadékzóna érkezik, és – az északkeleti harmad kivételével – több helyen várható eső, zápor, délután délnyugaton zivatar sem kizárt. A délkeleti, keleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12–17 fok között alakul, de a déli megyékben ennél is melegebb lehet az idő.

Szombat reggelre főleg a Dunántúlon és északkeleten köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, amely napközben fel is oszlik. Délnyugat felől csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap, de az északkeleti országrészben maradhatnak borult körzetek. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül. A minimum 2–10, a maximum-hőmérséklet 12–19 fok között alakul.

Vasárnap az éjszakai ködfoltok feloszlása után nagyrészt gyengén felhős, napos időre számíthatunk, számottevő csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, Északnyugat-Dunántúlon megerősödik. Hajnalban általában 2–8, délután 14–19 fok közötti értékek várhatók. (via index.hu)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?