Belföld

„Szolgálunk és fo*unk”: Ismét visszautasított egy Orbánhoz köthető nyomozást a rendőrség

A rendőrség szerint az, hogy valamit piaci alapon olcsóbban is meg lehet csinálni annál, mint amennyit a kormány fizet érte, nem veti fel a bűncselekmény gyanúját – írja a Media1.

A Media1 szeptemberben beszámolt róla, amikor Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő rendőrségi feljelentést tett hűtlen kezelés gyanújával, mivel szerinte az állam a piacinál jóval magasabb árat fizetett Orbán Viktor miniszterelnök angol nyelvű honlapjáért.

Az rtl.hu azonban most arról beszámolt be, hogy a rendőrség elutasította a nyomozást, mivel. A BRFK indoklásban azt nem vitatta, hogy piaci alapon olcsóbb lehetett volna a megbízás, de szerintük ez még nem veti fel bűncselekmény gyanúját.

A feljelentő szerint az elutasításnál elképesztőbb az indoklás. Szerinte semmi nem veti fel jobban a hűtlen kezelés és a csalás gyanúját, minthogy az állam sokkal drágábban vesz szolgáltatást a piacinál.

Eszerint az indoklás szerint gyakorlatilag tízszeres, százszoros áron is vehet valamit az állam, akkor sem lesz hajlandó a magyar rendőrség nyomozni

– állapította meg Hadházy Ákos.

Pedig korábban Orbán Viktor többször is arról beszélt, hogy az ilyen nyomozások is az igazságszolgáltatást dicsérik.

Egyfolytában azzal vádoltak önök, bennünket, hogy Magyarországon nem vonatkoznak mindenkire egyformán a jogszabályok. Én az ellenkezőjét látom

– mondta még áprilisban a parlamentben.

(via Media1)

Címlapkép: MTI

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?