Belpol

Stummer János népszavazást követel a sóskúti akkufeldolgozóról

Stummer János, a Momentum politikusa a Facebookon szólította fel Kőnig Ferencet, Sóskút polgármesterét, hogy hívja össze a közgyűlést és írjanak ki helyi népszavazást az Andrada akkufeldolgozójával kapcsolatban, ahogy arra ígéretet is tett – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum Sajtóirodája.

A Momentum politikusa szerint fordulóponthoz érkezett az ügy, ugyanis a keddi botrányos lakossági fórum után, szerdán kiderült, hogy Kőnig javaslatot tett a civileknek annak érdekében, hogy ők vonják vissza népszavazási kezdeményezésüket, hogy helyettük a képviselő-testület adhasson be egyet.

A civilek a saját kezdeményezésüket visszavonták, de Kőnig Ferenc máig nem hívta össze szabályszerűen a képviselő-testület ülését. Nem látjuk, hogy mikor fognak dönteni, mint ahogy azt sem, hogy pontosan milyen szöveggel kezdeményeznek majd népszavazást. Arra kérjük Kőnig Ferencet, és a sóskúti képviselő-testületet, hogy ezt az ígéretüket 2024. február 15-ig váltsák be! Legyen szabályos ülés, legyen támadhatatlan az előterjesztés, ami erről a helyi népszavazásról szól! Induljon el a munka, nincs idő a mellébeszélésre.

– írja Stummer és kiemeli, hogy ez az egyetlen mód ebben az az országban arra, hogy valós kérdésben kifejtsük a véleményünket.

Címlapkép: Stummer János/Facebook

Ezeket olvasta már?

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?