Pletykafészek

Séf mutatta, így is lehet fűszerezni a csirkecombot

Citrom, rozmaring és fehérbor is ízesíti a húst. Egyszerűen ellenállhatatlan!

Citromos-rozmaringos csirke

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 8 csirke felsőcomb
  • 2 ek. magos mustár
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 citrom
  • 4 ág rozmaring
  • 2 dl száraz fehérbor

A körethez

  • 1 csokor. zsenge sárgarépa
  • 2 csokor retek
  • 2 szelet szikkadt kenyér
  • 2 ek. olívaolaj

Elkészítés

  1. A csirkecombokat lebőrözzük, megmossuk, leszárítjuk. A mustárt az olajjal, sóval, borssal simára keverjük. A húst a mustáros krémmel bekenjük, és letakarva 30 percig állni hagyjuk.
  2. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A citromokat megmossuk, felkarikázzuk. A combokat sütőtálba helyezzük, rátesszük a citromot, a rozmaringágakat és meglocsoljuk a fehérborral. A sütőbe tesszük kb. 15 percre.
  3. A körethez a répákat meghámozzuk, hosszában félbe-, negyedbe vágjuk. A retkeket megmossuk, kevés zöld szárrészt rajtuk hagyva félbevágjuk a szemeket. Sózzuk, borsozzuk, és sütőtálba terítjük. A száraz kenyeret robotgépben morzsásra aprítjuk, a zöldségekre szórjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal. És a húsok mellé a sütőbe tesszük. A hús és a zöldség így kb. 30 perc múlva egyszerre készül el. Frissen tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

Recept: Dosso Gabi.

Fotó: Pixabay

(via kiskegyed.hu)

 

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények