Belföld

Polt Péter hivatalos tájékoztatást adott ki Magyar Péter ügyében

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Polt Péterhez fordult Magyar Péter kijelentései miatt. A legfőbb ügyész szerint az ügyben eddig sem konkrét személy, sem állami szerv érintettségé nem merült fel, és megállapított gyanú közlésére sem került sor.

Magyar Péter médiaszereplései alkalmával jelezte, hogy hivatali vesztegetésről, és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása. Az ügyben több magánszemély tett feljelentést, amelynek hatására a Központi Nyomozó Főügyészség szervezeti egysége, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el.

Az üggyel összefüggésben a következő kérdésekkel fordult Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Polt Péter legfőbb ügyészhez:

  • Érintett az ügyben állami szerv?
  • Amennyiben az ügyben állami szerv is érintett: Melyik szerv/szervek? Mióta folyik a nyomozás?
  • Mi a gyanú? Van-e gyanúsítottja az ügynek?
  • Milyen személyi kört (vállalkozói, megrendelői, közvetítői, politikai) érint az ügy?

A legfőbb ügyész a képviselő kérdéseire válaszolva azt írta, hogy az ügyben a nyomozást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség rendelte el február 21-én. A nyomozás elrendeléséhez szükséges gyanú a Diákhitel Központ volt vezetőjének február 16-án és 17-én közétett Facebook-posztjai és magánszemély feljelentése alapján volt megállapítható.

Az ügyben jelenleg sem konkrét személy, sem állami szerv érintettsége nem merült fel. A nyomozás során megállapított gyanú közlésére még nem került sor

– írta válaszában Polt Péter.

Magyar ismét az ügyészségre megy

Az ügyészség március 26-án ismét meghallgatja Magyar Pétert, akit múlt hét szerdán már beidézett a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Magyar azt állítja, hangfelvételekkel tudja bizonyítani, hogy Rogán Antal „emberei” manipulálták a Völner–Schadl-ügy nyomozati iratait.

A pártalapításra készülő Magyar arról is beszélt, hogy a bizonyítékokat azért nem vitte akkor magával, mert nem tudta, melyik ügyben hallgatja meg az ügyészség, de második alkalommal átadja azokat az ügyészeknek és a nyilvánosság elé tárja az említett hangfelvételeket. (via index.hu)

Fotó: Youtube – Polt Péter

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények