Belföld

Politikai leszámolás Fidesz-módra: kirúgták tanári állásából a Momentum polgármesterjelöltjét

Dukán András Ferencet, a Momentum oktatáspolitikusát, középiskolai tanárt Marosi Beatrix tankerületi vezető sunyi módon, levélben kirúgta – áll a párt keddi közleményében.

A Momentum csepeli polgármesterjelöltje korábban azzal került be a hírekbe, hogy december elseje óta nem tartja meg az óráit, így tiltakozva az ellen, hogy igazságtalanul bocsájtották el a kollégáit, és nem szolgáltatnak nekik igazságot.

Dukán András Ferenc az elmúlt félévben többször kereste, legutóbb személyes találkozót is kért Marosi Beatrixtól. Válasz helyett azonban a tankerületi vezető  kirúgta a középiskolai tanár Dukánt, arra hivatkozva, hogy december elseje óta nem tartotta meg az óráit. A Momentum csepeli polgármesterjelöltje 2022 októberében nyilvánosan ígéretet tett több kollégájával, hogy amennyiben valakit elbocsájtanak, azonnal határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdenek. Megtartották a szavukat, de a legtöbben közülük azóta felmondtak, esetleg a tiltakozás más módjait választották. Dukán András Ferenc volt az utolsó, aki még kitartott, de a tiltakozás kezdete után több mint 250 nappal most elbocsájtották.

Az elbocsátását bejelentő posztjában Dukán úgy fogalmaz:

A kordon mögé bújt hatalomnak semmi nem fáj. Nem fáj nekik egy tanár kirúgása. Nem fáj nekik könnygázzal és gumibottal támadni a diákjainkra. Nem fáj nekik elüldözni a pedagógusokat, tönkretéve ezzel az egész ország jövőjét. Nekem viszont kevés ehhez mérhető fájdalomban volt részem életemben. Tíz éve vagyok a pályán, a tanítást, különösen az osztályomat pedig elmondhatatlanul szeretem. De nem hagyom megtörni magam, tovább küzdök a jobb Magyarországért, ahol az oktatás szabad és szolidáris.

Dukán András Ferencet azonban nem csak mint tanárt, hanem mint vállalkozót is ellehetetlenítené a rendszer. A Momentum csepeli polgármesterjelöltje, egy héttel a kirúgása után, azzal kellett szembesüljön, Borbély Lénárd csepeli polgármester és alpolgármestere, megmozgatva még meglévő fideszes kapcsolataikat, lejáratást indítottak ellene. Dukán szerint azonban Borbély Lénárdot az nem érdekli, hogy egy lelkes csepeli kisvállalkozót próbál tönkretenni a hazugságokon alapuló lejáratókampányával, a lényeg, hogy ő polgármester maradhasson.

„Nem akarok mást mint igazságot tanártársaimnak és végre emberséges, őszinte önkormányzatot Csepelen” – zárta bejegyzését a Momentum csepeli polgármesterjelöltje.

Dukán András Ferenc teljes Facebook bejegyzése itt olvasható: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0M5HGwTJnmVgMm8hXSYL9CGv3s3HTCMkycz138DYe7kF37vQokmuTCqLvaLUBmAPYl&id=100063918572164

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?