Közélet

Országos aláírásgyűjtésbe kezd a Momentum a kormányzat megszorításai ellen

Sajtótájékoztatón jelentette be Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője és Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese, hogy pártjuk országos aláírásgyűjtésbe kezd az Orbán-kormány megszorításai ellen.

Mint ismert, a Momentum szeptemberben indított országos plakátkampányt a magyar gazdaság valós helyzetével kapcsolatban, most pedig aláírásgyűjtésbe kezdenek a kormány megszorításai ellen.

„A megszorítások kormánya van ma hatalmon. Nem vállalják a felelősséget, helyette Brüsszelre, a háborúra, a szankciókra mutogatnak. Ide jutottunk, hogy a tavalyi választások óta több mint 50 megszorítást vezetett már be a Fidesz, és további megszorítások várhatók. Az államnak már lassan semmire sincs pénze, ezért az embereket próbálja meg kifosztani az újabb és újabb megszorításokkal. Lényegében a magyarokkal fizettetik ki a saját kudarcos válságkezelésük árát.” – mondta Donáth Anna.

A Momentum EP-képviselője hozzátette, hogy a megszorítások csak mélyítik a válságot, ezért azt megszorítások nélkül kell megoldani. A Momentum válságkezelő programja világos megoldást nyújt erre: „Haza kell hozni az EU-s pénzeket, és abba kell hagyni az értelmetlen pénzszórást. Évi 1000 milliárd forint hiányzik az EU-s pénzek befagyasztása miatt, 700 milliárdot költöttek el a Vodafone-re, és 1500 milliárdot terveznek a Budapest Airport megvásárlására. Nem megszorításokkal kell az embereket megsarcolni, hanem ezeket a pénzeket kellene a válság megoldására fordítani.” Donáth Anna szerint a válságot megszorítások nélkül kell megoldani, hiszen mind az EU-s pénzek hazahozatala, mind az értelmetlen pénzszórás leállítása a Fidesz politikai akaratán múlik.

Bedő Dávid a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kampányban a Momentum teljes országos szervezete részt vesz. Az egész országban több száz kisebb és nagyobb településen jelen lesznek, és az aláírásgyűjtés mellett tájékoztató fórumokat is tartanak a válsággal kapcsolatban. Egy plakátautó is fogja járni az országot, és elvinni az embereknek a Momentum megszorítások elleni üzenetét.

„A Momentum komolyan veszi a választók által rábízott feladatot: hogy vigyük el az igazságot azoknak a magyar embereknek, akiket eddig csak a propaganda ért el. Minden erőnkkel, sőt, erőnkön felül is azon leszünk, hogy a lehető legtöbb emberhez elvigyük a fideszes megszorítások hírét, és azt, hogy van megszorítások nélküli megoldás is az országot sújtó megélhetési válságra” – zárta tájékoztatóját Bedő.

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük