Belpol

Orosz Anna: A Fidesz még az Parlamenti Ifjúsági Vitanap szavazását is elcsalta

Beültek a Parlamenti Ifjúsági Napra szavazni a Fidesz munkatársai annak érdekében, hogy ne legyen annyira kellemetlen, hogy a fiatalok jobban kedvelték az ellenzéki képviselő válaszait, mint a kormánypártiakét – erről Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán számolt be – tájékoztatta a Közbeszédet a párt szerdán.

Orosz elmondása szerint pár napja Ifjúsági Nap volt a Parlamentben, ahol két turnusban, az ország több pontjáról érkeztek fiatalok és kérdezhettek különböző témákban országgyűlési- és EP-képviselőktől, majd pedig a szavazógombok segítségével értékelték a válaszokat.

„Két “felvonása” volt a programnak, mind a délelőtti, mind a délutáni turnusban én voltam ellenzéki oldalról a válaszoló politikus. Az első körben a fideszes EP-képviselő, Schaller-Barros Ernő volt és bizony többször előfordult, hogy a fiatalok leszavazták válaszát, míg az én válaszaim nagy részét meggyőző többséggel támogatták” – folytatja bejegyzésében a Momentum politikusa, majd hozzátette, hogy délután már Illés Boglárka volt jelen a kormánypártok oldaláról, aki munkatársaival együtt korábban érkezett a terembe és délután már nem akkora többséggel mentek át Orosz válaszai, mint azelőtt.

„Az esemény végeztével éppen elkezdtem volna gondolkodni azon, hogy vajon én voltam-e kevésbé meggyőző, mint az első körben, amikor munkatársam mondta nekem, hogy a patkó tetején jópár fideszes munkatárs ült az üresen maradt szavazógépek mögött, és bizony leszavaztak a kérdéseimre – nyilván nemmel” – írja Orosz.

A Momentum képviselője szerint óriási probléma, hogy már a fiatalokat is átverik a vendégszavazatokkal és a legjelentéktelenebb helyzetben is úgy módosítják a szabályokat, hogy ők nyerjenek. „Elképesztően kicsinyes és piti eljárás ez, miközben csalás nélkül mindössze annyi történt volna, hogy pár kellemetlen percet ki kell bírnia a fideszeseknek. De már ennyi érdemi visszajelzést sem viselnek el munkájukról. Ezt mondjuk – elnézve a munkájukat – nem is annyira csodálom” – zárja Orosz.

Címlapkép: Orosz Anna/Facebook

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?