Belföld

Óriási a baj – olyan ásványvizet árultak a magyarországi Auchanokban, amelyekbe vegyszer kerülhetett

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került.

A Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy

ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.

A Szentkirályi közleményében arra figyelmeztet, hogy a termék nagyobb mennyiségben történő fogyasztásának egészségi kockázata lehet.

Azonban a szennyezés már a kibontás után felismerhető, mert a víznek kellemetlen szaga van, és az íze sem a megszokott Szentkirályi vízé.

A termékutat követő rendszer segítségével a Szentkirályi időben visszahívta az érintett termékek túlnyomó többségét a raktárakból és boltokból, ám mint kiderült, az Auchan áruházakban néhány fogyasztó már vásárolt a termékből, mielőtt azokat eltávolíthatták volna a polcokról.

A cég kéri a vásárlókat, hogy a terméket vigyék vissza az áruházba (blokk nem szükséges), ahol vették, vagy hívják a Szentkirályi fogyasztói vonalát a 06-80-200-329-es telefonszámon.

A cég megtéríti a nem megfelelő minőségű termékek árát vagy kicseréli azokat.

A kellemetlenségért a Szentkirályi elnézést kér a vásárlóitól. A más szavatossági idővel rendelkező, illetve más boltokban vásárolt Szentkirályi termékek továbbra is biztonsággal fogyaszthatók. (via origo.hu)

MTI Fotó/Ujvári Sándor

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények