Belpol

Orbánék szándékosan nem fizetik ki a kórházak adósságát, hogy a magánegészségügybe tereljék a gürcölő magyarokat

Pár hónap alatt idén már 105 milliárd forint adósság gyűlt össze a kórházakban, ami már többszöröse annak, mint ami pár éve decemberre összegyűlt – tájékoztatta a Közbeszédet Komáromi Zoltán, egészségügyi árnyékminiszter.

Komáromi elmondta, hogy mindez annak ellenére, hogy tavaly év végén Takács Péter egészségügyi államtitkár megígérte, hogy ki fogják fizetni az adósság egy részét.

A DK-s politikus hozzátette, hogy ezzel már ott tartunk, hogy az osztályok ötödét eszközhiány miatt függesztik fel, mert egyszerűen nem tudják működtetni őket.

Az Árnyékkormány szerint az Orbán-kormány szándékosan nem segít a kórházaknak, hogy minél rosszabb állapotba kerüljön az állami egészségügy.

Komáromi megerősítette, hogy a magánegészségügybe akarják terelni a betegeket, hogy a milliárdos elit még több pénzt tudjon kipréselni a már amúgy is hónapról hónapra élő gürcölő magyarokból.

“Nem számít nekik, hogy a betegek életét veszélyeztetik a kórházak kivéreztetésével, ha nincsenek gyógyszerek, műszerek, nincs áram és kötszer, csak a pénz és a még nagyobb gazdagság. Mi, DK-sok véget fogunk vetni ennek, vissza fogjuk venni a hazánkat Orbán milliárdosainak a zsebéből, és erős állami egészségügyet fogunk létrehozni! Erről szól a szociáldemokrata fordulat, amelyre Dobrev Klára vezetésével készülünk” – ismertette a DK elképzeléseit az árnyékminiszter.

Fotó: Pixabay

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.