Belföld

November 30-án szavazhat a zuglói önkormányzat a NER-es beruházásról, a Momentum és Hadházy tiltakozik ellene

Rózsa András, a Momentum zuglói polgármesterjelöltje közösségi oldalán megjelent videójában mutatja be a Bosnyák téri sportközpont régóta elhúzódó beruházásának részleteit, aminek ügye november 30-án kerülhet a képviselőtestület elé. Mint ismert, Horváth Csaba, a kerület jelenlegi szocialista polgármestere támogatja a beruházást, amit a NER-hez közeli Bayer Constructtal végeztetnének.

„November 30-án szavazhat a Képviselő testület a Bosnyák téri városközpont kapcsán. A Fideszes hátterű Bayer Construct vajon korrekt megállapodást ajánlott vagy olcsón akarja megúszni az eddigi ámokfutását? Nem tudhatjuk, hiszen a beruházásról sose zajlott egyeztetés a demokratikusan megválasztott képviselőkkel, magasról tettek arra, hogy mit akarnak a helyiek” – mondja a videóban Rózsa.

A Momentum polgármesterjelöltje szerint még a főépítész is elmondta, hogy jogtalan ez a megállapodás, azonban a helyi Fidesz és MSZP így is megszavazta azt.

A videóban továbbá megszólal Hadházy Ákos, Zugló országgyűlési képviselője, Várnai László, civil önkormányzati képviselő és Victora Zsolt, önkormányzati képviselő is.

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?