Belpol

Népszavazást kezdeményez a XII. kerületi zöldterületek megvédése érdekében a Momentum

Helyi népszavazási kezdeményezést adott be Farkas Csaba, a Momentum hegyvidéki polgármester-jelöltje annak érdekében, hogy az önkormányzat védje meg a kerület zöldterületeit Tiborcz luxusberuházásaival szemben. Erről Farkas Csaba és Hajnal Miklós számolt be a Facebookon – tájékoztatta a Momentum sajtóirodája a Közbeszédet.

A Hegyvidéket „Budapest tüdejének” is nevezik, de sajnos eljött az utolsó óra, amikor ez a nagy „tüdő” még megmenthető. Egyre több lakópark épül ugyanis a zöldterület kárára: százszámra vágják ki a fákat miattuk, megkárosítva ezzel Budapest egészét.Az Eötvös úti villapark, az Árnyaserdő villapark vagy a Virányosi lakópark csak néhány szomorú példája a lakópark-lobbi térnyerésének. Ezek az építkezések több esetben is egy olyan, a zöldterületeket leromboló lakópark-lobbihoz köthetőek, aminek a Hegyvidéki Önkormányzat nem képes gátat szabni. Sőt, az önkormányzat aktívan a NER kezére játszik

– mondta Farkas és Hajnal, majd hozzátették, hogy amíg a bizottság elbírálja a kezdeményezést, addig is petíción gyűjtik az aláírásokat a zöldterületek megvédése érdekében.

Fotó: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?