Pletykafészek

Ez a fasírt igazi titka, amit a háziasszonyok nagy része nem ismer

Vannak, akik egy kicsit mindig ízletesebb fasírtot készítenek, ők azok, akik minden családi összejövetelen állandóan a receptet kell meséljék a többieknél. Ha te is szeretnél ízletes, és kiváló állagú fasírtot sütni, az alábbi praktikákat mindenképp tartsd be.

Néhány trükköt árulunk el annak érdekében, hogy ezentúl tökéletes legyen a fasírt!

Tegyünk elegendő sót: a fasírt akkor lesz ízletes, ha elegendő sót adagolunk hozzá. 450 gramm húshoz 1 teáskanál só szükséges.

Fűszernövények: nyugodtan adjunk minél többféle fűszernövényt a fasírthoz. Petrezselymet, bazsalikomot, mentát, oregánót stb. Egy csipet szerecsendió is különleges ízt adhat neki.

Tojás: ne tegyünk túl sok tojást, hiszen ez nem lágyítja, hanem összetartja a masszát. Minden fél kiló húshoz egy tojás szükséges.

Ezenkívül arra is vigyázzunk, hogy ne használjunk túl sok kenyeret (vagy zsemlemorzsát). 450 gramm húshoz egy fél csészényi szükséges csupán.

Összegyúrás: minden hozzávalót tegyünk egy tálba, és soha ne kanállal vagy villával, hanem mindig kézzel gyúrjuk össze alaposan a masszát. Így nem roncsolódik szét a hús.

Golyók formázása: a fasírtgolyók mérete mindig a rendeltetésének megfelelő méretű kell legyen. Ha levesbe készítjük a húsgombócot, akkor természetesen kisebb legyen, mintha fasírtot sütnénk belőle. A fasírt kb. 5 cm átmérőjű kell legyen, ha szószhoz készítjük, akkor csak 3 cm.

Vizes tenyér? Soha ne vizes tenyérrel formázzuk a fasírt golyókat, mert így a kezünkhöz fog ragadni a nyers massza. Mártsuk egy kevés olajba a kezünk, és így formázzuk a golyókat.

Sütés: alaposan meg kell sütni mindkét oldalára fordítva, csak így tud belül is kellőképp kisülni. Mikor a forró olajba helyeztük őket, húzzuk szét egy kicsit, hogy ne érjenek, és ne ragadjanak egymáshoz. (via tudasfaja.com)

Fotó: Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?