Belföld

Németh Szilárd rezsibiztos lánya állami cégnél dolgozik

Németh Szilárd képviselő ugyanakkor azt elmulasztotta követőivel közölni, hogy N.V. az ő nagykorú (25 éves) lánya, akit ezek szerint a Magyar Rádió Énekkara foglalkoztat – tudatta a Közbeszéddel a Gulyáságyú Média szerkesztősége.

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME) valóban énekkari művészeti titkárként szerepelteti a honlapján a politikus gyermekét, N.V.-t, és a beazonosítást megkönnyítve még fotót is mellékelnek munkatársukról.

A Magyar Rádió Művészeti Együttesei tulajdonosa a Magyar Állam, tulajdonosi joggyakorlója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), azaz a közmédia. Az MRME székhelye (Budapest, Kunigunda útja) is megegyezik az MTVA-val.

A Gulyáságyú Média tisztábban akart látni és beszámolni az országgyűlési képviselők, politikusok családtagjai alkalmazásának gyakorlatáról a közmédiánál, ezért kérdéseket küldtek az MTVA sajtóirodájának.

A Gulyáságyú Média megkérdezte a közpénzmilliárdok működő szervezettől, hogy van-e a közmédiának bármilyen etikai szabályzata az aktív politikusok közeli hozzátartóinak alkalmazására vonatkozóan és azt is, hogy Németh Szilárd gyermekét milyen felvételi eljárást követően alkalmazták.

Mivel Németh Szilárd fent idézett beszámolója szerint N.V. a Magyar Rádió képviseletében egyeztetett vele arról, hogyan és mit tehetnének Csepel ének-zene-művészeti fejlesztéséért, a Gulyáságyú Média megkérdezte az MTVA-tól azt is, hogy ezen egyeztetésre ki hatalmazta fel a közmédia részéről N. V.-t, milyen felhatalmazással érkezett az édesapjával történt egyeztetésre.

Az MTVA azonban nem méltatta válaszra a lap olvasóit, a feltett kérdésekre válaszokat nem kaptak – írta a Gulyáságyú Média.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük