Belföld

Nem nyomoz a rendőrség Bayer Zsolt feleségének koronavírusteszt-beszerzésének ügyében

Októberben a DK írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez a Bayer Zsolt felesége, Matusovits Andrea által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat koronavírusteszt-beszerzéseinek ügyében – tájékoztatta a Közbeszédet Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, pártigazgatója.

Mint ismeretes, Bayer feleségének igazgatói jóváhagyásával fizetett ki milliárdokat a vérellátó szolgálat PCR-tesztekért egy cégnek, amelyet Bayer feleségének ismerősei vezettek. Az írásbeli kérdést Polt Péter feljelentésként értékelte és a rendőrséghez továbbította, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetője azonban a napokban közölte: a rendőrség nem indít nyomozást, mert semmi gyanúsat nem találtak az ügyben.

A pártigazgató lapunkkal azt közölte, ahogyan tehát az Orbán-kormány eddigi összes piszkos ügyét, úgy Bayerné ügyét is a szőnyeg alá söpörte Orbán hatalmi gépezete.

A Demokratikus Koalíció szerint csak a Dobrev Klára szociáldemokrata kormánya tudja megakadályozni, hogy az Orbán-kormány és milliárdos üzleti körei még több pénzt lopjanak ki az egészségügyből.

A párt álláspontja szerint csak egy erős állami egészségügy állíthatja meg a kormányváltás után, hogy Orbánék magán-egészségügyi cégeket juttassanak milliárdos profithoz a magyar adófizetők pénzéből, miközben az állami kórházak és rendelők egyre rosszabb állapotban vannak, eladósodnak és orvoshiánytól szenvednek – közölte Sebián-Petrovszki László.

Mint azt hozzátette, ezért Dobrev Klára Árnyékkormánya szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akar a Demokratikus Koalíció.

Címlapkép: Facebook/Bayer Zsolt Hivatalos oldala

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük