Belföld

Márki-Zay Péterék felszólították Orbánt, hogy ne bújjon hatalmi gépezete, médiarendszere és női szoknyák mögé – álljon ki, és tegyen beismerő vallomást

A Mindenki Magyarországa Néppárt nem vesz részt az ellenzéki pártok által szervezett hétvégi tüntetésen – erről a párt elnöksége tájékoztatta a Közbeszédet.

A Mindenki Magyarországa Néppárt lapunknak küldött közleményükben leszögezték, “támogatjuk a közvetlen köztársasági elnökválasztást, de úgy gondoljuk, ebben a helyzetben most sokkal fontosabb, hogy kiderüljön az igazság: hová vezetnek a “kegyelmi-ügy” szálai, kik állnak valójában az ügy hátterében és milyen nyomására engedte szabadon Novák Katalin és Varga Judit a pedofíliát mentegető K. Endrét?”

Tájékoztatásuk szerint a Mindenki Magyarországa Néppárt tagjai tisztán szeretnének látni ebben az ügyben, ezért felszólítják Orbán Viktort, hogy ne bújjon hatalmi gépezete, médiarendszere és női szoknyák mögé, hanem felelős vezetőként álljon ki, és tegyen beismerő vallomást!

A párt Novák Katalint és Varga Juditot pedig bátorítja: “ne féljenek!”

Közleményükben úgy fogalmaztak, bátran álljanak a nyilvánosság elé, vegyenek részt az ügy tisztázásában. Őszintén, befolyásolástól mentesen válaszoljanak azokra a kérdésekre, amelyek egy egész nemzetet foglalkoztatnak. Az igazság teszi szabaddá az embert, és ez szolgálja a nemzet érdekeit is, s ami ennél is fontosabb, a gyermekáldozatok személyes érdekeit és az okozott sebek gyógyulását – tették hozzá.

Mindenki Magyarországa Néppárt szerint ez az ügy nem csupán büntetőjogi és politikai jellegű, hanem mélyen erkölcsi és emberiességi is. “A gyermekek fizikai, mentális és szociális biztonsága mindenek felett áll, ezért mindannyiunk felelőssége, hogy kiderüljön az igazság” – fogalmaztak.

Márki-Zay Péter tudatta, “mi abban hiszünk, hogy egészséges társadalom csak egészséges emberekből állhat”.

“Amíg nem ismerjük a valódi felelősöket, amíg nem derül fény minden részletre, addig minden más ügy, akció csak Orbán Viktor és a Fidesz érdekeit szolgálja, hogy azzal eltereljék a figyelmet a valóságról, arról a mély morális válságról, amelybe a korlátlan állami hatalom, a gőg és a mérhetetlen arrogancia sodorta az egész magyar társadalmat” – ismertették.

Címlapkép: Márki-Zay Péter. Fotó: ATV

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?