Belpol

Négy EP-frakció: elégtelenre vizsgáztak a magyarok, nem szabad megnyitni a pénzcsapot

Arra a következtetésre jutottunk, hogy nem csupán ezek a reformok nem elégségesek, még ha maradéktalanul végre is hajtják ezeket, de több időre van szükség a hatásuk és sikeres végrehajtásuk felmérésére is – állítja négy európai parlamenti frakció, amely az Európai Bizottság döntését megelőzve, véleményezte a magyar igazságszolgáltatás reformját. Az EP többségét jelentő képviselőcsoportok ezért nem adnának zöld utat a kohéziós pénzek folyósításának – számolt be a Hírklikk.

A hétfőn tartott sajtótájékoztatóról a Szabad Európa azt írta, hogy jelenlegi formájában sem a reformok, sem azok végrehajtásának módja nem szavatolja a magyar igazságszolgáltatás politikai befolyástól mentes működését. Összességében ezért úgy látják, hogy a 13 milliárd eurót jelentő kohéziós források nem kaphatnának zöld utat hazánk számára.

A négy európai parlamenti frakció szerint a pénzcsapot nem szabad megnyitni. Meglátásuk szerint ugyanis a bizottság által támasztott négy igazságszolgáltatási elvárásból mindösszesen egynek sikerült hiánytalanul eleget tenni. (via Hirklikk)

Címlapkép: Lukas Kabon/Anadolu Agency/Getty Images

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?