Belpol

Nagyobb a baj, mint hittük? A DK szerint Orbán lelkén fog száradni, ha betegek életébe kerül a kórházi adósságok elszállása

Sajtóinformációk szerint havonta 20 milliárd forinttal nő a kórházak adósságának az összege, a gyógyítást már közvetlenül akadályozzák a kifizetetlen számlák. Ezzel március végén már 130 milliárd forintnál tartunk, máskor ennek a fele is gondot okoz – év végén. Most pedig még csak 3 hónap telt el – erről Dr. Komáromi Zoltán, Dobrev Klára árnyékkormányának egészségügyi árnyékminisztere beszélt a Közbeszédnek küldött nyilatkozatában.

Az Árnyékkormány szerint nem kétséges, mi Orbán terve: a kórházakban uralkodó katasztrofális állapotokkal azt akarja elérni, hogy az emberek inkább a magánegészségügyet válasszák, ha gyógyulni akarnak.

Komáromi Zoltán elmondta: “a kórházi osztályok ötödét eszközhiány miatt függesztik fel, egyre nagyobb a gyógyszerhiány, a kormány részéről hónapok óta csak az ígérgetés megy, hogy majd valamikor a jövőben segítenek a kórházaknak”.

Nem számít, hogy a betegek életét veszélyeztetik a kórházak kivéreztetésével, ők még több pénzt akarnak kipréselni a gürcölő magyarokból – tette hozzá.

“Ezért Orbánnak mennie kell: mi, ellenzékiek nem egymást, hanem Orbán Viktort akarjuk legyőzni, ezért hoztuk létre a szociáldemokrata-zöld szövetséget. Ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással. Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK-MSZP- Párbeszéd közös listájára” – fogalmazott a DK szakpolitikusa.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán. A fotó illusztráció.