Külpol

Nagy többséggel szavazta meg az EP a Magyarország elleni lépésekre felszólító határozatát

Nagy többséggel fogadta el csütörtökön az EP azt a javaslatot, aminek értelmében a Parlament felszólítja a Bizottságot és a tagállamokat, hogy lépjenek a jogállamiságot sorozatban megsértő Magyarország ügyében – írja a 444.

345 igen és 104 nem mellett 29-en tartózkodtak.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem sokkal a szavazás előtt arról tweetelt, hogy előző nap, a téma parlamenti vitája során a liberális képviselők támadták Magyarországot.

Csakhogy a valóság az, hogy az egész javaslat egy jobbközép, néppárti finn képviselő kezdeményezése.Ezek után következhet a már beígért per az uniós bíróságon, amit az EP indít a Bizottság ellen, amiért az annak ellenére folyósította a Magyarországnak járó támogatás egy befagyasztott részletét, hogy az ország az EP szerint nem teljesítette a jogállamisági feltételeket. De szerepelt a felvetések között Magyarország szavazati jogának elvétele az Európai Tanácsban.

A mai szavazás politikailag jelentőssé válhat ugyan, de olyan értelemben nem feltétlenül lesz gyakorlati következménye, hogy annak eredménye nem kötelező a Bizottságra nézve. (via 444.hu)

Fotó: pestibulvar.hu

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük