Belföld

Nagy István agrárminiszter nem vállal felelősséget a 3 milliárdos Kishantos-ügy miatt

Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese kérdéssel fordult Nagy István agrárminiszterhez meghallgatásán a Kishantos-üggyel kapcsolatban, amelyben még 2019-ben hozott döntést az Európai Unió Bírósága és kártérítésre kötelezte a magyar államot – számolt be a Közbeszédnek a Momentum.

A Momentum politikusa szerint eddig több, mint 3 milliárd forint került kifizetésre, de ez még mindig messze van a végösszegtől.

„Ehhez még hozzájön az üggyel kapcsolatos jogi szolgáltatási költség, értékbecslői díj, informatikai kiadás, és még több egyéb költség is, amit mind az adófizetőknek kell állnia. Úgyhogy kérdéseim miniszter úr, ebben a témában azok, hogy meg tudná mondani, hogy mindennel együtt mekkora összegről beszélünk? Négy és fél éve húzódik az ügy és minden egyes nappal egyre drágább ez az ügy a magyar adófizetőknek. Vállalják-e érte a felelősséget?” – tette fel kérdését Tompos.

Nagy István ismét csak hárította a felelősséget, a Nemzeti Földügyi Központra (NFK) és a bíróságra mutogatott, de érdemi választ nem adott a kérdésben.

Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?