Belpol

Momentum: Orbán hazug konzultációja helyett ezekről a kellene megkérdezni az embereket

Orbán Viktor bejelentette legújabb hazug konzultációját, aminek az egyetlen célja az állampárt önös érdekeinek kiszolgálása és a fideszes hazugságok terjesztése – tájékoztatta a Közbeszédet a Momentum sajtóosztálya.

Elmondásuk szerint, találtak 15 kérdést, amikről valóban értelme lenne megkérdezni az embereket.

 1. Egyetért-e Ön azzal, hogy Orbán Viktornak vállalnia kell a felelősséget, hogy a rossz kormányzása miatt Európában Magyarországon a legmagasabb az infláció?
 1. Egyetért-e Ön azzal, hogy át kell állítani a Fidesz munkaalapú modelljéről a Momentum emberközpontú modelljére a magyar gazdaságot, hogy ne a munka léte, hanem annak eredménye és az emberek megbecsülése számítson?

 1. Egyetért-e Ön azzal, hogy be kell vezetni az eurót, hogy a kormányok ne trükközhessenek tovább a nemzeti valuta, tehát a fizetések elértéktelenítésével?

 1. Egyetért-e Ön azzal, hogy vissza kell-e vonni azt az 50 megszorítást és azt a 20 adóemelést, amivel a Fidesz a rossz kormányzás árát a magyar emberekkel fizettetné meg?

 1. Egyetért-e Ön azzal, hogy el kell-e törölni a „rabszolgatörvényt”, mert a Munka Törvénykönyvét a munkavállalókat ösztönző és számukra biztonságot nyújtó tartalommal kell feltölteni?

 1. Egyetért-e Ön azzal, hogy be kell fejezni azt a gyakorlatot, hogy az állam tízmilliókkal támogatott minden új munkahelyet, függetlenül attól, hogy az milyen fizetést adott és milyen munkakörülményeket teremtett, és helyette az állami támogatásokat inkább a kifizetett munkabértömeghez és juttatásokhoz kell kötni?

 1. Egyetért-e Ön azzal, hogy be kell fejezni a versenyképtelen, állami támogatásokkal mesterségesen életben tartott „nemzeti tőkésosztály” támogatását, és helyette az önerőből is sikeres, exportképes magyar vállalatokat támogatni?

 1. Egyetért-e Ön azzal, hogy be kell fejezni a keleti nyitást és a magyar kis- és középvállalkozások exporttámogatását Kazahsztán és Mongólia helyett a környező országokra kell összpontosítani, mivel a magyar vállalatok ott kívánnak terjeszkedni?

 1. Egyetért-e Ön azzal, hogy el kell bontani a Miniszterelnökség előtti illegális kordont, mert sem az embereket, sem az újságírókat nem lehet elzárni attól, hogy a miniszterelnöktől kérdezhessenek?

 2. Egyetért-e Ön azzal, hogy lombkorona nélküli lombkoronasétány, Mészáros Lőrinc 63 méteres luxus jachtja helyett a magyar államnak megfelelő egészségügyre, oktatásra és a magyar kkv-k támogatására kellene inkább költenie?

 3. Egyetért-e Ön azzal, hogy Orbán Viktornak el kellett volna ítélnie Vlagyimir Putyinnál azt az orosz állami tankönyvet, amely fasiszta lázadásnak titulálja az ‘56-os budapesti forradalmat és szabadságharcot?

 4. Egyetért-e Ön azzal, hogy ne érkezzen hazánkba több vízzabáló, vízmérgező és környezetszennyező kínai akkugyár?

 5. Egyetért-e Ön azzal, hogy csak úgy, ahogyan ‘56-ban nem volt helye az orosz csapatoknak Magyarországon, úgy most sincsen helyük Ukrajnában?

 6. Egyetért-e Ön azzal, hogy Orbán Viktor havi 5 millióra emelt fizetését igazságos mértékben csökkenteni kell?

 1. Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországból nem csinálhat a kormány akkugyarmatot?

– olvasható a párt által kiadott híranyagban.

Címlapkép: Hadházy Ákos/Facebook

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?