Pletykafészek

Mennyei főtt kukorica, ahogy a strandon is készítik – így lesz tökéletes

Nincs nyár főtt kukorica nélkül. Így készítve otthon is jól sikerülhet.

Egyáltalán nem bonyolult kukoricát főzni, főleg, ha ismersz néhány apró trükköt. A jó alapanyag beszerzése kulcsfontosságú. Ökölszabály, hogy nem szabad túl sokáig főzni. Vásárlás után a lehető leghamarabb készítsd el.

Főtt kukorica

Hozzávalók 4 személyre
  • 8 csemegekukorica
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy mindenképpen csemegekukoricát vásárolj. Ha a csöve világos, fehér, akkor jó. A takarmánykukorica ezzel szemben sötétebb, pirosas. Tesztelheted úgy is, hogy a körmödet belenyomod egy szembe. Ha tejszerű nedv jön ki belőle, nyugodtan hazaviheted. A frissességéről a levelei is sokat elárulnak. Ha élénkzöld, akkor bátran beleteheted a kosaradba. Ha száraz, sárgás, akkor inkább hagyd a boltban. Lényeges még, hogy a héját bontsd meg, és vizsgáld meg a kukoricacsövet. Ha nem hiányoznak róla szemek, akkor nyert ügyed van.

Közvetlenül főzés előtt húzd le a csuhét, és tisztítsd meg. Bélelj ki egy nagyobb fazekat a zsenge levelek felével. Pakold bele a kukoricákat, öntsd fel annyi vízzel, hogy mindet ellepje. Ekkor még semmiképpen ne sózd. Fedd le, és kis lángon főzd forrástól számítva körülbelül 15 percig. Azért ne tovább, mert akkor a kukorica kemény lesz. Ellenőrizd, tehát csípj le egy szemet. Ha elég puha, húzd le a tűzről, hagyd lefedve, és várd meg, amíg a főzőlében langyosra hűl. Csak közvetlenül tálalás előtt sózd meg.

Fotó: Pixabay

(via femina.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények