Belpol

Megtudtuk, mennyibe kerültek Orbán Viktor külföldi útjai – Durva összegeket közölt a minisztérium!

Legalábbis ezt állítja hétfőn kiadott közleményében Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője. A politikus szerint semmi sem elég drága, ha Orbán Viktor luxusáról van szó: a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint több mint 500 millió forintért utazgatott a világban a miniszterelnök.

Rónai elmondta, kényelme érdekében az utazások jelentős részét a Honvédség különgépeivel tette meg, Egyiptomból például a festői Olaszországba is kiruccant.

A Demokratikus Koalíció szerint miközben Orbán Viktor a magyarok pénzén, állami repülőgéppel utazgat a világban, addig itthon a magyarok újabb és újabb áremelésektől, megszorításoktól szenvednek. Így a fizetésük és a nyugdíjuk sokszor már egy néhány napos nyaralásra is kevés.

“Miféle miniszterelnök az olyan, aki egy megélhetési válság közepén a magyaroktól beszedett irdatlan adókat szinte már nyaralásnak tűnő utazásokra vagy éppen diktátorok látogatására költi?” – tette fel a kérdést Rónai. Szerinte amíg Orbán marad, a magyaroknak csak az orbáni infláció és megszorítások jutnak, Orbán pedig tovább utazgathat a világban. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, hogy ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – közölte.

Kiemelt kép: Facebook/Orbán Viktor

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?