Belföld

Megnőtt az öngyilkossági kísérletek száma a magyaroknál

Az öngyilkosságok száma egy évtized alatt csaknem 14 százalékkal csökkent az EU-ban. Magyarország most az öngyilkossági rátát tekintve a második a kontinensen, de a régiók között a Dél-Alföldön a legrosszabb a helyzet – írja a hvg.hu.

Az uniós országok közül Litvániában volt a legmagasabb az öngyilkossági ráta 2020-ban, 100 ezer lakosra vetítve 21,3 halálesettel, ezt követte Magyarország (17,1), Szlovénia (17,0) és Észtország (16,3).

A regionális adatokat vizsgálva Magyarországon a dél-alföldi régióban volt a legmagasabb az öngyilkossági halálozási standardizált arányszám, 23,9 halálozás 100 ezer lakosra vetítve. Ezt a régiót Litvánia középső és nyugati régiója (22,9), a franciaországi Alsó-Normandia (22,3), a közép-lengyelországi Świętokrzyskie (21,2) és a magyarországi Észak-Alföld (20,6) követte.

Ezzel szemben a franciaországi Mayotte (1,4), a görögországi Észak-Égei (2,3) és Közép-Macedónia (2,9), az olaszországi Campania (2,9) és a bulgáriai délnyugati régió (3,0) voltak azok a régiók, ahol a legkisebb volt az öngyilkosságból eredő halálesetek száma, és ahol az önsértés miatt bekövetkezett halálesetek standardizált aránya 3 vagy annál kevesebb volt 100 ezer lakosra vetítve. (via HVG)

Kiemelt kép: (illusztráció) Pixabay

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük