Külpol

Megkéseltek egy jobboldali politikust

Kedden késő este Mannheimben megkéselték a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egyik önkormányzatiképviselő-jelöltjét a német dpa hírügynökség szerdai értesülése szerint. Az AfD „baloldali szélsőségesként” írta le a támadót.

Az incidens éjszaka háromnegyed tizenegykor történt. A mannheimi rendőrség hivatalosan reggel csak annyit erősített meg, hogy rendőri akció történt. Részletes tájékoztatást az esetről szerda délelőttre ígértek.

Az AfD helyi szervezetének tájékoztatása szerint az incidens a piactér közelében történt. Az AfD jelöltje állítólag egy plakátrongálót ért tetten. Amikor megpróbálta ebben megakadályozni, akkor az illető megtámadta, s késsel megsebesítette. A megtámadott jelölt egyelőre kórházban van könnyebb, vágott sebesülésekkel.

Az AfD tájékoztatásában a „baloldali szélsőségesként” írta le a támadót, ezt azonban hivatalosan még nem sikerült megerősíteni.

Meg vagyunk döbbenve és le vagyunk sújtva

– mondta Markus Frohnmaier, az AfD tartományi elnöke.

Pénteken Mannheimben egy 25 éves afgán a piactéren tartott iszlámellenes rendezvényen kést rántott, és megsebesített hat embert, köztük egy rendőrt is, aki később belehalt sérüléseibe.

Fotó: Pixabay

(via szegedma.hu)

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények