Sport

Mégis megtartják a bolgár-magyar Eb-selejtezőt

Az UEFA értesítette a magyar szövetséget, hogy a bolgár szövetség kérésére a csütörtöki Európa-bajnoki selejtező mérkőzést Szófiában, zárt kapuk mögött rendezik meg – hozta le hivatalos oldalán az MLSZ.

A magyar válogatott számára kiemelten fontos ez a találkozó, ezért is nehezményezik, hogy ennyi bonyodalom alakult ki körülötte.

Az UEFA kétszer változtatta meg a mérkőzés helyszínét a bolgár szövetség kérésére, és zárt kapus mérkőzés elrendelésével kapcsolatos döntése példátlan. A vendég szövetségnek nincs vétójoga az ilyen döntéssel szemben, és a szabályok szerint az UEFA rendkívüli helyzetekben jogosult ilyen döntésekre.

A magyar szövetség korábban sportszerűen elfogadta a helyszínváltozást és a zárt kapu megoldást, de mostanra kialakult kaotikus helyzet miatt világossá vált, hogy a bolgár szövetség azonban kevésbé.

Az MLSZ alkalmazkodik a döntéshez, és a magyar válogatott részt vesz a mérkőzésen Szófiában, mindent megteszve az Európa-bajnokságra való kijutásért.

A szövetség hangsúlyozza, hogy bár nehéz a helyzet, a csapat a szurkolók támogatása mellett teljes erőbedobással játszik majd a pályán. (via MLSZ)

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?