Belpol

Márki-Zayék: Orbán és fideszes maffiaszervezetének kormányzása alatt a keleti diktatúrák sorába süllyedt Magyarország

A Mindenki Magyarországa Néppárt a Közbeszédnek küldött nyilatkozatában reagált a “Fidesz őszödi beszédére”. Az MMN szerint Poltnak és Rogánnak azonnal távoznia kell, Orbánnak pedig vissza kell adnia a megbízatását.

A Mindenki Magyarországa Néppárt álláspontja szerint “Magyarország Orbán Viktor és fideszes maffiaszervezetének kormányzása alatt a keleti diktatúrák sorába süllyedt. Hogy innen visszatérhessünk a demokrácia, a jogállam és a tisztesség útjára, csak egy megoldás létezik: a magyar kormánynak és a legfőbb ügyésznek azonnal távoznia kell! Új választást követelünk”.

Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy “egy valódi demokráciában teljesen elképzelhetetlen, hogy a legfőbb ügyészt a kormány propagandaminisztere utasítsa ügyek befolyásolására, eltussolására, személyek nevének kihúzására, amit az általa vezetett ügyészség szó nélkül teljesít”.

A Mindenki Magyarországa Néppárt szerint a magyar kormány képviseletében Rogán Antal, illetve a legfőbb ügyész, Polt Péter olyan határt lépett át, amely Magyarország legsötétebb diktatúráinak módszereit idézi.

A párt kiemelte, hogy éppen ezért a magyar igazságszolgáltatásba és jogállamiságba vetett bizalom helyreállítása érdekében a Mindenki Magyarországa Néppárt követeli a magyar kormány és a legfőbb ügyész távozását, új választás kiírását, valamint szakértői kormány felállítását, amelynek elsődleges feladata a jogbiztonság és a demokrácia helyreállítása lesz – tették hozzá.

Címlapkép: Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója / Közbeszéd képernyőfelvétel

Támogasd a Közbeszédet. Köszönjük szépen!

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.