Belpol

A DK mini-Dubaj helyett megfizethető lakásokat akar a magyar fiataloknak

A kormány 300 milliárd forint közpénzt adna egy gazdag arab befektetőnek a mini-Dubaj felépítésére Budapesten – erről Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese beszélt a Közbeszédnek küldött közleményében.

A felhőkarcolókból álló komplexummal nem csak az a baj, hogy mit tesz a városképpel, hanem hogy magyar közpénzből egy dúsgazdag emirátusi befektetőnek építünk luxuskomplexumot, amiben aztán dúsgazdag emirátusi üzletemberek fognak lakni – mondta el a DK-s Arató Gergely.

Hozzátette, hogy ez minden budapestinek 175 ezer forintjába kerül, hogy külföldi gazdagoknak adjuk oda Budapest egyik legértékesebb területét. A DK-s politikus szerint Orbán Viktor ezzel azt üzeni, hogy ez már nem a mi városunk, Budapest nem a budapestieké és nem a magyaroké.

A Demokratikus Koalíció szerint Budapest a magyar főváros és mindent el fogunk követni azért, hogy az is maradjon!

“Mi Budapesten szeretnénk élni, nem mini-Dubajban, mini-Rijádban, mini-Bakuban vagy mini-Moszkvában! A mi pénzünkből ne emirátusi luxuskomplexumot, hanem megfizethető bérlakásokat építsenek, és ne aranyvízumos gazdag külföldieknek, hanem nekünk, magyaroknak” – fogalmazott Arató.

Kiemelte, hogy éppen elég baj, hogy a budapestiek egyre inkább kiszorulnak a magyar fővárosból az egyre magasabb ingatlan- és albérletárak miatt. A képviselő szerint éppen ezért kell mini-Dubaj helyett szociális bérlakásrendszer, amit a mini-Dubajra szánt 300 milliárd forintból bőven meg is lehet csinálni – nagyjából 7 ezer, egyenként 50 négyzetméteres bérlakást lehetne ebből építeni.

Ezt támogatják a szociáldemokraták és a zöldek, a mini-Dubajból pedig nem kérünk – zárta.

Címlapkép: az Eagle Hills belgrádi projektjének látványterve / Fotó: Eagle Hills

Toók László Flórián

Toók László Flórián újságíró, a Közbeszéd alapító-főszerkesztője.