Belpol

Magyarországot a miniszterelnök kérésére az osztrák kancellár képviselte a tegnapi uniós csúcstalálkozón, mert a kormányfő épp Putyinnal tárgyalt

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy tegnap – a miniszterelnök kérésére – hazánkat az osztrák kancellár képviselte az uniós csúcstalálkozón, mert Orbán Viktor inkább Kínában találkozott Putyinnal.

A Momentum politikusának bejegyzése szerint az uniós találkozón az Izrael és a Hamász közötti fegyveres konfliktussal kapcsolatos közös álláspont kialakításáról egyeztettek az Unió vezetői, miközben Orbán azzal a Putyinnal tárgyalt, aki jó kapcsolatokat ápol a Hamásszal és az őket támogató Iránnal

„Csak az a kérdés, hogy hol van itt a magyar nemzeti érdek? Mi haszna van a magyar embereknek abból, hogy Orbán Pekingben dörgölőzik az őt nyilvánvalóan trójai falóként használó Putyinhoz? Nem inkább Putyin érdekei érvényesülnek itt, hogy ismét elmondhassa: az EU és a NATO nem egységes az ő elítélésében? Hiszen szóba áll vele egy EU- és NATO-tagállam vezetője, és még csak a szemére sem hányja, hogy kárpátaljai magyar katonák halnak meg a Putyin által kirobbantott háborúban” – írja Donáth.

Bejegyzése végén az EP-képviselő hozzáteszi: „Miközben megszorítások megszorításokat követnek, és Magyarország egyre mélyebbre süllyed a kormány által félrekezelt gazdasági válságban, addig Orbán Viktor és kormánya külpolitikailag is teljesen elszigetelődik. Most vesztették el legfontosabb lengyel szövetségesüket az EU elleni értelmetlen csatározásukban, Brüsszelben pedig már senki nem veszi komolyan a magyar kormányt. A szabad világ helyett így Orbánéknak marad Kína, Putyin, Irán és a közép-ázsiai diktatúrák. Nekik lehet, hogy megéri. A magyaroknak egész biztosan nem.”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?