Belpol

Magyar Péter: Ne legyenek meglepődve, ha rengeteg polgármester és képviselő fogja otthagyni a Fideszt

Azóta sokkal többen gratulálnak, sokkal többen követnek, sokkal többen kívánnak sok sikert az országépítő munkánkhoz. Teljességgel kontraproduktív volt, amit csináltak

– mondta Magyar Péter a VálaszOnline podcastjében Varga Judit Frizbi-interjújával kapcsolatban. Magyar szerint nagyon méltatlan helyzetbe hozták a volt feleségét, „iszonyatosan sokat ártottak – és ő is, ezt ki kell mondanom – a gyermekeinknek”, fogalmazott.

Engem úgy neveltek, hogy lehetnek a házasságban problémák, de azt nem mondjuk be egy olyan interjúba, amit akár több millióan is megnézhetnek. Teljesen mindegy, hogy haragszunk-e a volt házastársunkra, vagy csak megkérnek erre, esetleg egy politikai narratívát vagy elterelő hadműveletet kell vinni

– fogalmazott Magyar, aki szerint a kormány „teljesen hülyének nézett mindenkit” az interjúval, amiben „csak a lényegről nem kérdezték” a volt igazságügyi minisztert. Az EP-választással kapcsolatban azt mondta:

Lehet, hogy nagyon sok mindenki most fideszes színekben elindul, mert már nem tud ugrálni, de ne legyenek meglepődve, hogy az önkormányzati választás után rengeteg polgármester és képviselő fogja otthagyni a Fideszt.

Szerinte ezek a polgármesterek és képviselők vagy függetlenként folytatják, vagy csatlakoznak az ő politikai közösségéhez. Ezt követően arról is beszélt, hogy úgy fogják összeállítani az EP-listájukat, „ahogy még eddig senki nem csinálta”.

Meg fogjuk kérdezni az embereket: »kit szeretnétek ti a listán?«. Be fogom jelenteni szombaton: lehet pályázni önéletrajzzal, Európa-vízióval, Magyarország-vízióval.”

(via 24.hu)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények