Belföld

Köz nélküli közmeghallgatást tartottak Gödön

A kormány még áprilisban teremtette meg a köz nélküli közmeghallgatások lehetőségét, amivel csütörtök délután a Kammerer Zoltán-féle gödi városvezetés is élt, így online válogathattak a kérdések közül, és nem kellett szembenézniük az akkumulátorgyárra panaszkodó lakosokkal.

Az önkormányzat az RTL Híradónak azt mondta, „így jóval több kérdésre adhattak” minden részletre kiterjedő választ, „mint egy személyes meghallgatáson”. Ugyanakkor a Göd-ÉRT Egyesület azt mondta, több mint 100 kérdést küldtek be a Samsung akkugyárának bővítésével kapcsolatban, de nem kaptak választ.

Júniusban az új szabályokat kihasználó Pest Megyei Önkormányzat üzenetrögzítős közmeghallgatást tartott a gödieknek a Samsung SDI akkumulátorgyárának bővítéséről. Az üzenetrögzítős közmeghallgatás szabályai így néztek ki: „Kérjük, hogy véleményét maximum 3 percben foglalja össze, ezt követően a hangposta automatikusan megszakítja a hívást. Amennyiben 3 percnél több ideig szeretne véleményt nyilvánítani vagy kérdést feltenni, akkor hívja újra a számot.” (via 444)

Kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük