Belföld

„Kösz, Orbán!” – A milliárdos cég egy tábla csokival szúrja ki a szemét a kalauzoknak azért, mert utasokat számolnak a MÁV járatain

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő legfrissebb bejegyzése szerint a nagyvonalú ajándékot az a cég adja, amely sok millió forintért vállalta el a feladatot.

“EGY TÁBLA CSOKOLÁDÉT KAPNAK A KALAUZOK “ajándékba” azért, mert utasokat számolnak a MÁV járatain. A nagyvonalú ajándékot az a cég adja, aki SOK TÍZMILLIÓÉRT vállalta el a feladatot” – írta Facebook-bejegyzésében a képviselő.

Hadházy arra jutott, hogy az állam egy Trenecon Kft. nevű céget bízott meg a munkával.

A cégről tudni érdemes, hogy évente majdnem három milliárd forint bevétellel és 73 munkavállalóval rendelkezik, de nem ők szálltak a vonatokra, hanem – valószínűleg törvénytelenül –. a MÁV jegyvizsgálóit kényszerítik arra, hogy az ingyenesen utazók számát egy héten keresztül rögzítsék a vonatokon.

A Trenecon Kft-nek tehát csak annyi a feladata, hogy egy táblázatba beírja az összeget. Meg kiossza a csokikat, ugye. “Hogy mennyiért csinálják ezt a munkát, az nem egyértelmű, de 70 MILLIÓ körüli összeg valószínűsíthető” – tette hozzá Hadházy Ákos.

Címlapkép: MTI/Kallos Bea

Közbeszéd

Közbeszéd | Hírek, tények és vélemények

Vélemény, hozzászólás?