Közélet

Kiderült, miért kaptak brutális gázszámlát egyes háztartások

Szemléletes ábrákat mutatott a 24.hu arról, mitől lettek magasak az új részszámlák sokaknál. Felvázolták, hogyan lehetett volna ezt elkerülni, és megnézték azt is, mit jelent, hogy automatikus 12 havi részletfizetést biztosít az MVM az érintetteknek.

Amint azt a portál megírta, brutális összegű gázszámlákat kaphattak átalánydíjasok az éves elszámolás után akár akkor is, ha az átlag alatt fogyasztottak. A számlázási gyakorlattal kapcsolatban a Kormányinfón Gulyás Gergely a 24.hu kérdésére azt mondta, az 1,7 millió átalánydíjas ügyfélből 90 ezret érint a probléma. Hozzátette, ezeknél az ügyfeleknél speciális szabályokat kell életbe léptetni, és az automatikus 12 havi részletfizetés lehetőségét biztosítja nekik az MVM. A 24.hu érdeklődött az MVM-nél és a kormányszóvivői irodánál is arról, hogyan kell érteni az automatikus részletfizetést, kiknek él a lehetőség, mikortól, milyen esetben, de választ nem kaptak.

Az MVM ugyanakkor kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, az állami cég „külön elbírálás nélkül 12 havi részletfizetést kínál azoknak, akiknek a rezsicsökkentett sávhatár feletti többletfogyasztásukról szóló, magasabb összegű, szabályos számlák befizetése most megterhelő”. A hír címében az is szerepelt, hogy 12 havi részletfizetést kérhetnek azok, akik a sávhatár átlépése miatti magasabb összegű földgázszámlát kaptak.

Az MVM honlapján is kint van már a tájékoztatás, ott azt írják, az ügyfél kérésére külön elbírálás nélkül biztosítják a 12 havi részletfizetés lehetőségét.

Vagyis a 12 havi részlet annyiban nem automatikus, hogy kérni kell, annyiban viszont az, hogy külön elbírálás nélkül biztosítja a 12 havi részletfizetést az MVM annak, aki kéri. (via 24.hu)

A teljes írás ide kattintva olvasható.

(Címlapkép: Faludi Imre, MTI/MTVA)

Ha tetszett a cikk és érdekesnek találta, kérjük, hogy ossza meg ismerőseivel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük