Belföld

Kiderült az igazság: ezért menesztették valójában L. Simon Lászlót

Nem a World Press Photo kiállítás körül kirobbant ügy áll L. Simon László menesztésének hátterében – állítja Hiller István. A szocialista politikus, volt kultuszminiszter úgy tudja: a Mi Hazánkos Dúró Dóra által gerjesztett feszültség csak apropót adott a kormánynak arra, hogy gesztust gyakoroljon a radikális jobboldal szavazói felé.

Hiller István az Egyenes beszédben azt mondta: a valódi ok, hogy L. Simon László egy hónappal ezelőtt a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlésén megakadályozta a leköszönő elnök tiszteletbeli elnökké választását. Hiller elmondta, hogy a kérdés kifejezetten L. Simon közbenjárására került le a napirendről – számolt be az atv.hu.

“Én nagyon nagy biztonsággal mondom, hogy mivel Csák miniszter és a Magyar Művészeti Akadémia neves zenész elnöke között egy teljesen más ügyben nagyon erős szakmai kapcsolat van – ez az Zeneakadémia ügye -, ez a szövetség elbírja azt, hogy ha megakadályozza valaki, hogy az elnökből tiszteletbeli elnök legyen, akkor a Fideszen belül bizony ez a társaság kimondottan befolyásos” – fogalmazott Hiller István.

A szocialista politikus szerint tehát a World Press Photo kiállítás ügye csak apropó. Mint mondta: „ha ez nem lett volna, akkor később találtak volna más okot”. Hiller István egyébként valószínűnek tartja, hogy a döntés előtt Csák János egyeztetett Orbán Viktorral. (via atv.hu)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

lapszemle

lapszemle

Vélemény, hozzászólás?